Smaksverkstedet og Folkelig AS arrangerer matglede for 5-7.trinn i vinterferien.
De vil ha fokus på å gi barn gode matopplevelser i fellesskap. Smaksverkstedet er et inkluderende aktivitetsprogram hvor barn og unge får rom til å utforske mat og smak, og oppleve matglede sammen med venner.
På Smaksverkstedet lærer deltagerne å lage næringsrik og bærekraftig mat uten oppskrift, noe som er en fin måte å lære barna å bruke det man har tilgjengelig av råvarer, bruke opp rester og unngå matsvinn.
" Lær å lage masse digg mat som både er bærekraftig og bra for kroppen! Vi skal utforske ulike råvarer, lage mange gode retter og eksperimenterer med smaker uten å bruke oppskrift. Her er det lov til å prøve seg frem, også avslutter vi så klart med et felles måltid med godsakene til slutt!"
Deltagerne vil også bli bedre kjent med mat som bra for både kroppen og miljøet gjennom mataktiviteter, der de får smake på og tilberede matrettene selv, samtidig som de tilegner seg viktig kunnskap for å kunne ta gode matvalg i fremtiden.
Matglede er også en viktig sosial arena som bidrar til deltakelse og mestring, der barna ikke bare utvikler matglede og matkompetanse, men også en meningsfull møteplass for barn og unge på tvers av trinn, skoler og kulturer.
En kurs uke består av 5 dager med 3 timers kurs hvor erfarne instruktører går gjennom ulike tema og matretter med deltagerne fra dag til dag. Det blir mye smaking, matglede, utforsking og lek med maten i fellesskap!
Oppmøte på Høvik skole, ved hovedinngangen, der vil deltagerne bli møtt av instruktørene. Aktiviteten vil foregå på skolekjøkkenet.
Forkle og innesko kan medbringes om ønskelig.